מגדולי הרבנים באשכנז ובאיטליה במאה ה – 15. נולד בעיר מיינץ (מגנצה) בשנת קס”ה (1408) לערך והיה תלמידו וקרובו של ר’ אשר ענשכין. שימש כרב במגנצה ועם גירוש יהודי העיר בשנת רכ”א (1461) נדד לאיטליה והתיישב בפאדובה. בגלל למדנותו הרבה נתמנה שם לאב”ד. במשך ארבעים ושבע שנים ברציפות, עד לפטירתו, שימש ברבנות בפאדובה. יסד שם ישיבה גדולה שנהרו אליה תלמידים רבים מאיטליה ומחוצה לה. בין תלמידיו היו גם בנו ר’ אברהם וחתן בנו ר’ מאיר קצינלנבוגן המהר”ם מפאדובה.
בסוף המאה ה – 15 כינס ר’ יהודה בפאדובה “קיבוץ חכמים ואנשי מעשה” ובהסכמתם תיקן תקנות בענייני אישות ובהסכמת כל רבני הגליל הכריז חרם על כל איש אשר יסרב להזדקק לבית דין רבני.
רבי יהודה מינץ ור’ יוסף קולון (מהרי”ק) התייחסו באיבה לכל רעיון חופשי ביהדות. ר. יהודה התנגד בחריפות לר’ אליהו דילמליגו וגרם לכך שיעזוב את איטליה. לפי מסורת אנשי פאדובה היה ר’ יהודה מרצה לפילוסופיה באוניברסיטת פאדובה. אצילי הנוצרים באיטליה היו מתלמידיו ואף תלו את תמונתו באוניברסיטת פאדובה. מספר ר’ מרדכי שמואל גירונדה מפאדובה (בספרו “תולדות גדולי ישראל”) .”ואני הצעיר ראיתי הפסל מוצב שם במעלות הסולם עם מכתב ציון תהילתו לכבוד ולתפארת”. לפי סיפור אחד הרבנים פסל זה עמד עוד לפני מאה שנה באוניברסיטת פאדובה.
רבי יהודה האריך ימים ונפטר בפאדובה בשנת רס”ח (1508) בהיותו בן מאה שנים. ר’ אברהם, בנו, ערך לו לויה מפוארת. עשרות רבנים ותלמידי חכמים סובבו את הארון, כשבידיהם אבוקות דולקות. קירות החדר בו נמצא הנפטר, היו מכוסים באריג שחור. כל חנויות העיר נסגרו למשך יומיים כאות אבל. חמישה ימים לאחר פטירתו נפטר דון יצחק אברבנאל ונקבר לידו.
בשנת רס”ט (1509), שנה לאחר פטירתו, נהרסו מצבותיהם ונשרפו כל כתביו של ר’ יהודה בעת המלחמה על העיר. המהר”ם מפאדובה, חתן בנו, מצא 16 מתשובותיו וכלל אותן בספר השו”ת שלו. תשובות אלו מעידות על גדולתו בתורה וחשיבותן רבה גם לידיעת קורות זמנו ומנהגי יהדות איטליה. תשובתו האחרונה היא על דבר מסכות שנוהגים בחורים להתחפש לנשים בפורים, הוא מעיד: “שכמה גדולים וחסידי עולם ז”ל שנתגדלתי אצלם, אשר כאן בניהם ובנותיהם חתניהם וכלותיהם לובשים אותן הפרצופים ושינוי בגדיהם, איש לבגדי אשה וכן להיפך, ולא מחו בדבר” . לכן גם הוא פוסק להיתר. ר’ יואל סירקיס ( הב”ח ) לא סלח לר’ יהודה שהתיר התחפשות בפורים, בו לובשים גברים שמלות נשים ונשים לובשות בגדי גברים.